Jogurtowy omlet z borówkami

Jogurtowy omlet z borówkami

Szukasz pysznego śniadania, które będzie jednocześnie niskowęglowodanowe i przyjazne dla osób z insulinoopornością? Jogurtowy omlet z borówkami to strzał w dziesiątkę! To połączenie lekkiego, puszystego ciasta z naturalną słodyczą borówek i kremowym akcentem jogurtu, które nie tylko zachwyci smakiem, ale również zapewni stabilny poziom energii na cały poranek. Prosty w przygotowaniu, zdrowy i bez wyrzutów sumienia – sprawdź, jak łatwo możesz zrobić to śniadaniowe cudo w swojej kuchni!

Składniki:

  • 2 jajka
  • 50g jogurtu greckiego
  • 50g świeżych borówek
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • Szczypta soli

Przygotowanie:

  • W misce ubij jajka i wymieszaj z jogurtem.
  • Na patelni rozgrzej olej kokosowy.
  • Wlej mieszankę jajeczną na patelnię.
  • Gdy jajka zaczną ścinać się z boków, dodaj borówki na wierzch.
  • Smaż na średnim ogniu do momentu, gdy omlet będzie gotowy.
  • Posól do smaku i podawaj.

Makro i kalorie:

  • Białko: 18g,
  • Tłuszcz: 15g,
  • Węglowodany: 8g,
  • Kalorie: 240

Pomagam na codzień kobietom w powrocie do równowagi hormonalnej dzięki rewolucyjnej metodzie łączenia dobrze przemyślanych jadłospisów z głęboką pracą nad podświadomością. Usuwam lęki, eliminuję kompulsywne objadanie się i zaprowadzam homeostazę w ciele i w życiu. Dzięki temu kilogramy znikają.
Wypełnij ankietę i odbierz ebooka lub napisz do mnie.

Leave a Comment

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *